Mitä airsoft on ?

Airsoft on taistelupeli, jossa joukkueet suorittavat tehtäviä ja ampuvat vastapelaajia aidon ampuma-aseen näköisillä pelivälineillä, joiden ammuksina käytetään 6 tai 8- millimetrisiä muovikuulia. 8 -millimetriset kuulat ja niitä käyttävät aseet ovat melko harvinaisia. Peliä varten voidaan luoda kuvitteellinen taistelutilanne, joka saattaa perustua johonkin todelliseen tapahtumaan, yleensä suuriin sotiin kuten Vietnamin sotaan tai toiseen maailmansotaan. Kuitenkin suuri osa harrastaa airsoftia ilman mitään juonia tai eläytymistä. Pienitehoisten aseiden ammuksien iskuenergia ei riitä vahingoittamaan pelaajia, mutta kuulan osuessa silmään tai hampaaseen se voi vahingoittaa silmää tai lohkaista hampaan. slnsoft suosittelee käyttämään koko naaman suojaavaa maskia. Milsim on airsoftin yksi muoto, jossa jäljitellään usein sotilaallisia toimintatapoja kuten hierarkkista komentoketjua.

Airsoft eroaa värikuulapelistä siinä, että muovikuula-aseen kuulat eivät jätä maalijälkeä osuessaan. Airsoftille on lisäksi oleellista aitoja tuliaseita muistuttavien asejäljitelmien lisäksi myös muun, yleensä sotilasrekvisiitan käyttö. Airsoft ei ole kuitenkaan aina ole eläytymispainotteista ja leikkiä, vaan suomessa harrastetaan enemmän varsinaista peliä ja hauskanpitoa. Toinen ero paintballiin on osuman tunteminen. Normaalitehoisesta airsoft-aseesta ammuttu kuula ei osuessaan yleensä jätä osumajälkeä ja osumaa voisi verrata nipistykseen. Jos ammus osuu takin ryppyyn tai muuhun varusteeseen joka ei ole kosketuksessa ihoon ei osumaa edes tunne. Joissain tilanteissa läheltä kuulunut naksahdus on saattanut olla osuma. Tällaisissa epävarmoissa osumissa on paras keino pelata varman päälle ja poistua pelistä ”eliminoituneena”.

Lähde: Wikipedia
Muokannut SlnSoft

Kuinka mukaan peleihin?

Slnsoft on kaikille halukkaille avoin harrastaja ryhmä. Peleihin pääsee mukaan helposti vain ilmaantumalla pelipaikalle pelipäivänä sovittuna aikana.Tiedot löytyvät foorumilta. Toki meihin voi ottaa yhteyttäkin joko foorumin tai pääsivulla olevien yhteystietojen kautta. Annamme mielellämme tietoa lajistamme tai jos tarvitset apua varusteiden hankintaan. Uudet pelaajat ovan aina tervetulleita ikään katsomatta. Nähdään pelissä!

SlnSoft